Založ si blog

Skutočné čerešničky pre ľud pospolitý. .. ..

Mám vo zvyku hneď ráno si pozrieť tzv. naše denníky aby som bol informovaný čo sa vo svete udialo. Namiesto informácii dávajúcich aký taký prehľad nachádzam smiešne taľafatky.

Pozastavím sa pri niektorých článočekoch pre akú takú ilustráciu.

„ Čerešne obral mráz….. „ , „ Lacný cukor…. „ – kde pisatelia nabrali to čo v článočekoch tvrdia ?

Sú to iba ich dohady a fantázie ktoré nasilu splodili dva nezmyselné články a to len preto že niečo napísať predsa musia aby boli peniažky. Kde berú odvahu keď si myslia že mi ľud pospolitý sme tak obmedzení, slepí, nevšímaví a nič nechápajúci až dovtedy kým nám to oni polopatisticky nevysvetlia. Nebol som v Bratislave v tej predajni kde ľudia vraj húfne vykupujú cukor zlacnený o 20 centíkov. Silno pochybujem že každý tretí nakupujúci kupuje obmedzené množstvo cukru / 10 kg/ a že to robí tri krát denne. Podstatou článku je snaha o senzáciu ktorá vlastne ani nie je, je to iba autorova skreslená predstava alebo informácia od jednej tetky ktorá povedala… že piata tetka videla… . Čerešničky nám nepooberal mráz, ale sucho ktoré bolo. Na čerešni mám tohto ruku také čerešne ako po iné roky bývajú kôstky, myslím veľkosťou. To že sú drahé tiež nie je senzáciou. Čerešne na trhu vždy málokto kupoval a to preto že sú všeobecne považované za červivé ovocie, hlavne keď sú už pár hodín obraté zo stromu ( to že tomu je tak viem z vlastnej skúsenosti)

Ďalším fenoménom sú titulky so slovom „ vraj“. V takom prípade pisateľ článku môže napísať čokoľvek ( čo sa mu zachce alebo sa mu v noci snívalo) iba k nezmyslu priradí čarovné „ vraj „ a už má zarobené. Zaujímavým je i slovo „ pravdepodobne“, ktoré s obľubou používajú v správach typu „ odvtedy a odvtedy zdražie to a to pretože ujo veľký povedal to čo si len myslí“. Tak vznikajú fámy a dohady, panické nákupy a tetky pri klebetách majú zas čo hovoriť a majú prečo nadávať na vládu a i chlapi pri pive nemlčia. Pri takomto článku je pre pisateľa cieľ tiež splnený – článoček je a peniažky zaň budú. Nedá mi nepozastaviť sa pri článkoch typu „ Dara o …..“ (bodky treba nahradiť písmenami a bude tam správne slovo ktoré žiaľ nemôžem napísať). Pri takých článkoch sa mi natíska myšlienka čo za tým je. Zaplatila si Dara za tento nezmysel ? Pisateľ článku je až tak naivný ? Dara už zas nemá čo jesť keď tu zverejňuje svoju nadprirodzenosť ? Totálny úpadok Kultúry ? Totálny úpadok novinárskej cti ? Neviem, budem ešte rozmýšľať.

To hlavné prečo vlastne tie denníky každé ráno čítam tak nenachádzam a keď tak poriadne spozdene a autorovou fantáziou skreslené „ zaručené informácie z prvej ruky“.

Kde sa podela nestrannosť a slovo faktu ? Sú to iba klebety. Často s niekoľkodňovým odstupom opakujúce sa zaručené informácie, len preto aby tam nebolo prázdne biele miesto a preto že niekto zarába peniaze ktoré sú kryté prácou. „ Kryté prácou“ nebudem dnes rozoberať, každý vie akou prácou sa dajú získať a hlavne čo najviac vynáša ( napr. že sa prácu sa dnes považuje i fotenie nahotiniek), nie som puritán, ale má to každá a každý tak prečo za to platiť tak nehorázne premrštené peniaze. Správny chlap za to neplatí.

 

Výsmech, alebo nepochopenie reality. . . . .

03.02.2013

Ľudia – nezúfajte… Naozaj nezúfajte nikto ani tí hromadne prepustený. V nemenovanom našom časopise pre ženy som si prečítal univerzálny návod ako na to. Autorka článku tvrdí že ľudia bez práce vlastne na prepustení získajú a otvárajú sa im nové neobmedzené možnosti zárobku lepšieho ako mali predtým. Bol som dojatý nad týmto tvrdením a otvorili sa mi [...]

Ilúzia alebo skutočnosť. .. .

11.11.2012

Píšeme blogy, hunreme, šomreme, sme nespokojný a všetci máme to svoje správne riešenie, ktoré by z nášho štátika má urobiť super štátisko. Nemám vo zvyku sledovať všelijaké reality shov na TV Markíza. Občas sa predsa ale pozriem čo to tam vystrája špeciálne vybraná reprezentačná vzorka našej zdravej slovenskej populácie. Pripadá mi to naozaj ako pravdivé [...]

Miera hodnoty práce

06.10.2012

Miera hodnoty práce Terajšia doba je charakteristická pre mňa nepochopiteľnými paradoxamy. To čo je biele niekto označí za zelené a všetci tomu okamžite uveria a svorne to nazývajú zeleným, a to len preto, aby sa zapáčili tomu „niekomu“ . Pojem „zákon“ už dávno stratil podstatu svojho významu. Čo tam po tom, treba si to uľahčiť, urobiť sa dobrým, múdrym [...]

Palestína / Deti / Pásmo Gazy /

v Pásme Gazy zomrelo bábätko zachránené z maternice umierajúcej matky

26.04.2024 18:51

Izrael aj napriek medzinárodnému pobúreniu stále hrozí, že podnikne pozemnú operáciu v meste Rafah.

parlament

Amnesty International kritizuje návrhy týkajúce sa RTVS, neziskových organizácií a rodných čísel

26.04.2024 18:30

Organizácia vyzýva na dodržiavanie princípov a ochranu právneho štátu, slobodu združovania a prejavu i na právo na informácie a na ochranu pred diskrimináciou.

Záborská , vašečka

Poslanci ukončili piatkové rokovanie debatou k sexuálnej výchove

26.04.2024 18:25

Poslanci Vašečka a Záborská chcú podmieniť výchovu a vzdelávanie v oblasti sexuálneho správania informovaným súhlasom rodičov.

novela Trestného zákona, parlament

Poslanci majú v roku 2024 zarábať vyše 6600 eur. K platu patria ešte paušálne náhrady

26.04.2024 17:17

Plat poslanca určuje zákon o platových pomeroch niektorých ústavných činiteľov SR.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 10
Celková čítanosť: 20319x
Priemerná čítanosť článkov: 2032x

Autor blogu

Kategórie