Založ si blog

Fico to nezmení. .. .. .

Skoro každý deň tu čítame v tlači ako to Fico vedie vraj “tým najhorším” smerom. Pisatelia takýchto článkov sú zrejme presvedčený že sústavným opakovaním lži sa lož stane skutočnosťou. Pravdou je že poniektorý jedinci tomu naozaj uveria, no z môjho pohľadu by som povedal že takýto “spisovatelia” sú Mikiho prívrženci ktorí sa doteraz nezmierili s prehrou. Nielen s prehrou ale hlavne s tým že prišli o koryta. Keď sa na to pozrieme tak ani predošlé voľby výpravca nevyhral a predsa vládol. Čo vlastne chcete? Mne je úplne jedno či je pri vláde Pavol alebo Šavol len nech to vedie správne. Strany, programy, oblbovačky ľudí, chaos, každé štyri roky všetko zbúrať a začať odznova. Doteraz si len dokazovali kto je väčší borec, no zabudli na ľudí. Fico ta začína (skúša) dať do poriadku a tu hneď šírenie demagógie a oblbovačky ľudí. To si ako myslíte že sme naozaj tak tupí.

Potravinová pomoc- slovné spojenie pekné ale čo sa za tým skrýva to je podstatné. Načo je svokre 20 kg hladkej múky, ktorá v čase keď ju dostala mala už len trojmesačnú záručnu dobu ? Čo s ňou vlastne má robiť, nevie veru ani ona sama, múke prešla záruka a “je to”. Nehovoriac o tom že tá múka bola mletá a balená v inom štáte, nie u nás. Skutočnosť- niekto veľkodušne dovolil aby si ľudia iného štátu prilepšili za peniaze ktoré únia dala nám a ľuďom nanútil to čo ani vlastne nepotrebujú. Prečo o tom nepíšete. Také niečo mohol vymyslieť len človek ktorí je mimo reálneho života obyčajných ľudí.

V terajšej dobe zas počúvame “výkriky do tmy” – keď bude jedna zdravotná poisťovňa, tak bude horšia zdravotná starostlivosť. Zastrašovanie, zneisťovanie ľudí prostredníctvom bulvárnych plátkov, nič iné v tom nevidím. Čo sa týka školstva bolo už načase urobiť poriadok a zabudnúť na heslo “škola hrou” a spomenúť si na heslo “ učenie je tou najťažšou prácou”, neprodukovať inžinierov ktorý si nachádzajú zamestnanie iba vďaka tomu že vedia úbohých pár slov po anglicky. Najsmiešnejšie a najúbohejšie kritérium prijatia do zamestnania- znalosť angličtiny, ktorú v zamestnaní ani nepotrebujeme. Podporovanie morálneho rozkladu spoločnosti, zvrátenosť nazývať kultúrou a umením – kde sme sa to vlastne dostali. Vybudovali sme si “kapitalistickú” ( ak sa to tak vôbec dá nazvať) spoločnosť kde sa tí najväčší krikľúni priživuju na zostatkoch doby minulej.

Téma Bezák, myslím že už je načase aby štát neplatil farárov. Farárko sa môže vpohode zamestnať, bolo by to pre neho výhodne pretože by bol sústavne v kontakte s veriacimi a štát by ušetrené peniaze mohol použiť pre všetkých ludi, napr na skvalitnenie vzdelania alebo zdravotníctvo. Prestali by dotácie cirkevných bánk.

Pre dnešok asi všetko – komu tento článok pohne žlčou tak tomu je adresovaný.

Fico nie je vychovávateľ a neformuje myslenie ľudí, takže mentalitu nášho národa nikdy nezmení.

Výsmech, alebo nepochopenie reality. . . . .

03.02.2013

Ľudia – nezúfajte… Naozaj nezúfajte nikto ani tí hromadne prepustený. V nemenovanom našom časopise pre ženy som si prečítal univerzálny návod ako na to. Autorka článku tvrdí že ľudia bez práce vlastne na prepustení získajú a otvárajú sa im nové neobmedzené možnosti zárobku lepšieho ako mali predtým. Bol som dojatý nad týmto tvrdením a otvorili sa mi [...]

Ilúzia alebo skutočnosť. .. .

11.11.2012

Píšeme blogy, hunreme, šomreme, sme nespokojný a všetci máme to svoje správne riešenie, ktoré by z nášho štátika má urobiť super štátisko. Nemám vo zvyku sledovať všelijaké reality shov na TV Markíza. Občas sa predsa ale pozriem čo to tam vystrája špeciálne vybraná reprezentačná vzorka našej zdravej slovenskej populácie. Pripadá mi to naozaj ako pravdivé [...]

Miera hodnoty práce

06.10.2012

Miera hodnoty práce Terajšia doba je charakteristická pre mňa nepochopiteľnými paradoxamy. To čo je biele niekto označí za zelené a všetci tomu okamžite uveria a svorne to nazývajú zeleným, a to len preto, aby sa zapáčili tomu „niekomu“ . Pojem „zákon“ už dávno stratil podstatu svojho významu. Čo tam po tom, treba si to uľahčiť, urobiť sa dobrým, múdrym [...]

súd, manhattan

Pred súdom na Manhattane, kde prebieha proces s Trumpom, sa zapálil muž

19.04.2024 20:37, aktualizované: 22:18

Polícia neskôr oznámila jeho totožnosť. Jeho čin mohol byť motivovaný konšpiračnými teóriami.

Azerbajdžan / Vojak /

Arménsko súhlasilo s vrátením štyroch okupovaných dedín Azerbajdžanu

19.04.2024 20:07

Dohoda sa zrodila na stretnutí, ktoré viedli podpredsedovia vlád oboch krajín.

šimkovičová

Šimkovičová kritizuje slovenské umenie na Bienále v Benátkach: Nerobte hanbu kultúre už aj v zahraničí

19.04.2024 19:30

Ide o reakciu na prítomnosť bývalej ministerky kultúry Silvie Hroncovej na Bienále v Benátkach. Súčasťou vernisáže bol aj protest zástupcov kultúrnej obce.

Andrej Babiš, Monika Babišová

Šokujúci rozchod po 30 rokoch. Babiš s manželkou Monikou oznámili koniec vzťahu

19.04.2024 18:06

Ubezpečili, že ich rodinné väzby zostanú aj kvôli deťom pevné.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 10
Celková čítanosť: 20298x
Priemerná čítanosť článkov: 2030x

Autor blogu

Kategórie