Založ si blog

Výsmech, alebo nepochopenie reality. . . . .

Ľudia – nezúfajte…

Naozaj nezúfajte nikto ani tí hromadne prepustený. V nemenovanom našom časopise pre ženy som si prečítal univerzálny návod ako na to. Autorka článku tvrdí že ľudia bez práce vlastne na prepustení získajú a otvárajú sa im nové neobmedzené možnosti zárobku lepšieho ako mali predtým. Bol som dojatý nad týmto tvrdením a otvorili sa mi oči. Konečne som pochopil že vlastne to je ono, prepúšťaním nám vlastne robia  obrovské dobro, len my zadubenci to nesprávne chápeme. My vlastne nič nechápeme. Nechápeme to že jeden deň v „mediach“ píšu a hovoria o obrovskom raste našej produkcie a na druhý deň o zastavovaní výroby, potom zas ubezpečovanie že sa našiel nový nezaplnený trh v Afrike a o týždeň smutné konštatovanie že automobilky obmedzujú výrobu a znižujú pracovné hodiny. Počty nezamestnaných rastú a pritom čuduj sa svete nikto neprepúšťa. V Košickom regióne je na jedno pracovné miesto 179 čakateľov, nezamestnanosť vzrástla, no úrady tvrdia že za posledných 9 mesiacov nebolo hromadné prepúšťanie. To že prepúšťajú pomaličky po troške, to je vlastne v poriadku.

Spomínaná autorka v svojom článku dáva každému jednoznačný návod ako jednoducho prísť k lepšiemu životu. Podľa nej stačí každému sa zamyslieť a nájsť svoj hlboko zakopaný talent – jednoducho ho objaviť. Nezamestnaný  sú doma a tak majú čas ho objavovať. Keď je už potom talent objavený  tak sa majú zaregistrovať a začať podnikať – no a to je celý princíp – aké jednoduché a okrem nej doteraz  to nikoho ani nenapadlo. Bol by som zvedavý aký talent by našla v sebe keby ju prepustili. Toto svoje tvrdenie dokumentuje prípadom jedného pána ktorí vraj začal vyrábať drevené hračky. Pripúšťam je to možné  ale len u pár jedincov ktorí majú na nejaké také tzv. podnikanie predpoklady, možnosti, priestory a potrebné financie a to nemá skoro nikto.

Načo sú nám takéto utopistické super návody, načo sú nám tvrdenia o nových trhoch a štartovaní ekonomiky keď skutočnosť je iná. Predstavme si hromadné prepúšťanie v parlamente ( myslím že ich tam je obrovský nadbytok a produkcia žiadna – žiaden efekt a prínos pre demokratickú väčšinu čo ich tam zvolila). Každý prepustený nech sa ocitne v panelákovom byte s tromi deťmi, tiež nezamestnanou manželkou s nulovou sumou na účte v banke a nech začne hľadať svoj zakopaný talent a začne „podnikať“. A to pri skutočnosti že každý z nás je odborníkom v svojej profesii ktorú vykonával trebárs 20 rokov. ( každý robotník je vlastne odborník)

Načo sú nám také utopistické nezmysly, návody a rozprávky pre dospelých  napr. i olympiáde u nás. Mojou odpoveďou je, že asi autori týchto nezmyslov našli „svoj talent“ ako prísť k peniazom.

http://www.pluska.sk/spravy/z-domova/nastal-cas-zmenu-nezamestani-netrapte-sa.html

 

 

Ilúzia alebo skutočnosť. .. .

11.11.2012

Píšeme blogy, hunreme, šomreme, sme nespokojný a všetci máme to svoje správne riešenie, ktoré by z nášho štátika má urobiť super štátisko. Nemám vo zvyku sledovať všelijaké reality shov na TV Markíza. Občas sa predsa ale pozriem čo to tam vystrája špeciálne vybraná reprezentačná vzorka našej zdravej slovenskej populácie. Pripadá mi to naozaj ako pravdivé [...]

Miera hodnoty práce

06.10.2012

Miera hodnoty práce Terajšia doba je charakteristická pre mňa nepochopiteľnými paradoxamy. To čo je biele niekto označí za zelené a všetci tomu okamžite uveria a svorne to nazývajú zeleným, a to len preto, aby sa zapáčili tomu „niekomu“ . Pojem „zákon“ už dávno stratil podstatu svojho významu. Čo tam po tom, treba si to uľahčiť, urobiť sa dobrým, múdrym [...]

Fico to nezmení. .. .. .

26.07.2012

Skoro každý deň tu čítame v tlači ako to Fico vedie vraj “tým najhorším” smerom. Pisatelia takýchto článkov sú zrejme presvedčený že sústavným opakovaním lži sa lož stane skutočnosťou. Pravdou je že poniektorý jedinci tomu naozaj uveria, no z môjho pohľadu by som povedal že takýto “spisovatelia” sú Mikiho prívrženci ktorí sa doteraz nezmierili s prehrou. [...]

Trump

Porota, ktorá rozhodne o Trumpovi v historickom procese, je už kompletná

18.04.2024 23:26

Porota sa vyberala zo stoviek potenciálnych členov na základe série otázok, ktoré majú zaručiť, že sa budú rozhodovať nestranne.

farmári, poľsko, traktory

Poľskí poľnohospodári nepúšťajú kamióny cez hraničné priechody s Ukrajinou

18.04.2024 21:37

Naďalej tak protestujú proti prílevu lacného obilia z Ukrajiny.

keňa, vojaci

V Keni zahynulo pri páde vojenského vrtuľníka desať ľudí, vrátane veliteľa armády

18.04.2024 20:56

Vrtuľník havaroval krátko po štarte a potom začal horieť.

turecko, zemetrasenie, tokat

Stred Turecka zasiahlo zemetrasenie. Poškodilo niekoľko budov

18.04.2024 20:03

Zatiaľ nie sú správy o úmrtiach alebo vážne zranených.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 10
Celková čítanosť: 20294x
Priemerná čítanosť článkov: 2029x

Autor blogu

Kategórie